Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Cheese Cake!!-Tο γλυκο της ημερας



ΥΛΙΚΑ:


  • 1 μεγαλο πακετο μπισκοτα τυπου μιραντα η πτι-μπερ
  • 1/2 πακετο φρεσκο βουτηρο
  • 1 μικρο πακετο τυρι-κρεμα
  • 1 μικρο κουτι κρεμα γαλακτος
  • 1 κουπα ζαχαρη αχνη
  • 1 κονσερβα βατομουρα η βυσσινα
  • 1-2 κουταλιες corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Τριβουμε τα μπισκοτα καλα και λιωνουμε το βουτηρο σε σιγανη φωτια.Σε ενα μπωλ αναμειγνυουμε τα τριμμενα μπισκοτα με το βουτηρο και στρωνουμε το μιγμα σε μια ειδικη βαση για τουρτες.Αν δεν εχουμε μπορουμε και σε απλο ταψακι.Το πιεζουμε καλα για να γινει μια λεπτη και συμπαγης βαση.

2.Χτυπαμε στο μιξερ το τυρι κρεμα,με την κρεμα γαλακτος κ την ζαχαρη αχνη μεχρι να γινει αφρατο μιγμα.Μπορουμε να προσθεσουμε ζαχαρη αναλογα με το ποσο γλυκια θελουμε την κρεμα.Απλωνουμε την κρεμα πανω στη βαση του μπισκοτου κ την αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει η κρεμα.

3.Στο μεταξυ στραγγιζουμε τα φρουτα απο τον χυμο τους.Το ζουμι το ζεσταινουμε στην κατσαρολα προσθέτοντας σιγά σιγά το corn flour και ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβωλιάσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά πριν πήξει τελείως, πρέπει να είναι σχετικά ρευστό.4.

4.Απλώνουμε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνειά της. Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ και στρώνουμε με μια σπάτουλα.

* Αν έχουμε φόρμα σε σχήμα καρδιάς, είναι μια πολύ ωραία έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου.

2 σχόλια:

two apples είπε...

Κοριτσια... Κόλαση!! Φιλακια

Taisa είπε...

pppppppppppppppppppppoooooooooooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa