Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008



Από το 1965 έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός, έτσι δεν έχασε το παραδοσιακό της χρώμα. Στην κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη βρίσκεται το μεσαιωνικό της κάστρο που χτίστηκε την εποχή των Γατελούζων. Η περιοχή έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. Χαρακτηριστική η παραλία της ΕΦΤΑΛΟΥΣ όπου έζησε ο Αργύρης Εφταλιώτης. Στην Εφταλού λειτουργούν ιαματικές πηγές. Θερμοκρασία νερού 50 ο C, κατάλληλες για θεραπεία ρευματισμών, αρθρίτιδων, νεφρών, γυναικολογικών παθήσεων.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Cheese Cake!!-Tο γλυκο της ημερας



ΥΛΙΚΑ:


  • 1 μεγαλο πακετο μπισκοτα τυπου μιραντα η πτι-μπερ
  • 1/2 πακετο φρεσκο βουτηρο
  • 1 μικρο πακετο τυρι-κρεμα
  • 1 μικρο κουτι κρεμα γαλακτος
  • 1 κουπα ζαχαρη αχνη
  • 1 κονσερβα βατομουρα η βυσσινα
  • 1-2 κουταλιες corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Τριβουμε τα μπισκοτα καλα και λιωνουμε το βουτηρο σε σιγανη φωτια.Σε ενα μπωλ αναμειγνυουμε τα τριμμενα μπισκοτα με το βουτηρο και στρωνουμε το μιγμα σε μια ειδικη βαση για τουρτες.Αν δεν εχουμε μπορουμε και σε απλο ταψακι.Το πιεζουμε καλα για να γινει μια λεπτη και συμπαγης βαση.

2.Χτυπαμε στο μιξερ το τυρι κρεμα,με την κρεμα γαλακτος κ την ζαχαρη αχνη μεχρι να γινει αφρατο μιγμα.Μπορουμε να προσθεσουμε ζαχαρη αναλογα με το ποσο γλυκια θελουμε την κρεμα.Απλωνουμε την κρεμα πανω στη βαση του μπισκοτου κ την αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει η κρεμα.

3.Στο μεταξυ στραγγιζουμε τα φρουτα απο τον χυμο τους.Το ζουμι το ζεσταινουμε στην κατσαρολα προσθέτοντας σιγά σιγά το corn flour και ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβωλιάσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά πριν πήξει τελείως, πρέπει να είναι σχετικά ρευστό.4.

4.Απλώνουμε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνειά της. Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ και στρώνουμε με μια σπάτουλα.

* Αν έχουμε φόρμα σε σχήμα καρδιάς, είναι μια πολύ ωραία έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Prison Breaκ-η σειρα που τρελανε τα νουμερα τηλεθεασης!!


Επιτελους προβαλεται στον ΑΝΤ1 η σειρα
που στην αρχη κανεις δεν πιστευε οτι θα κανει τετοια επιτυχια.Ξεκινησε απο τις 3
Ιανουαριου να κραταει συντροφια στους fan της σειρας.Προβαλεται στις οθονες μας απο Τριτη-Παρασκευη στις 11μμ.
ο Μichael Scofield μπαινει μεσα στην φυλακη οπου βρισκεται ο αδερφος του
Lincoln Burrows , που εχει καταδικαστει σε θανατικη ποινη.Ματαια προσπαθει να πεισει οτι ειναι αθωος.Ο μονος που τον πιστευει ειναι ο αδερφος του.Ετσι για να τον βοηθησει οργανωνει ενα πολυ εξυπνο σχεδιο αποδρασης κανοντας το σχεδιο της φυλακης tattoo επανω στο σωμα του.Μεσα στη φυλακη θα αποκτησει νεους "φιλους" οι οποιοι θα του δημιουργησουν πολλα προβληματα αλλα ισως μπορεσουν να τους βοηθησουν στην πραγματοποιηση της πολυποθετης αποδρασης.
Η συνεχεια επι της οθονης.....